top of page

WONINGEN EN FACILITEITEN

CENTRAAL WONEN 't PUNT omvat verschillende soorten woningen. Naast dat er variatie is in het aantal kamers zijn er ook verschillen in woonvorm: zo zijn er appartementen die volledig zelfstandig zijn maar ook woongroepen waarbij sprake is van een gedeelde woonkamer, keuken en badkamer. Alle bewoners van 't Punt kunnen gebruik maken van een gemeenschappelijke ruimte, tuin en andere faciliteiten.

Op CW Het Punt zijn 3 verschillende typen woningen te vinden. Dit zijn: zelfstandige woningen, clusterwoningen en woongroepwoningen.

ZELFSTANDIGE WONING

Zelfstandige woningen (8 eengezinswoningen en 17 woningen in de gestapelde bouw) zijn complete woningen met woonkamer, keuken, badkamer, toilet en slaapkamer(s) met tuin of terras/ balkon. Één ervan is aangepast voor een mindervalide bewoner.

CLUSTERWONING

Clusterwoningen (18 woningen in de gestapelde bouw) zijn zelfstandige woning die samen een extra ruimte delen. Een cluster van 6 zelfstandige woningen beschikt ook nog over een gezamenlijke woonkamer en keuken beneden in het trappenhuis. Het Punt heeft 3 clusters.

WOONGROEP

Woongroepwoningen (2 woningen voor elk 5 à 7 personen): elke bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer. De bewoners delen de huiskamer, de keuken, de badkamer en het toilet. 

De bewoners van Centraal Wonen 't Punt kunnen gebruik maken van een aantal gemeenschappelijke faciliteiten. Deze worden door de bewoners beheert onderhouden.

BEWONERSTUIN

De tuin is voor jong en oud en heerlijke plek om te vertoeven. Voor de kinderen is er een grote zandbak, klimrekken, schommels en kindertuintjes. Er zijn beschutte hoekjes ingericht met bankjes; je kunt er heerlijk de krant lezen, een kop koffie drinken of van een kampvuur genieten. In de zomermaanden is de tuin de ontmoetingsplek bij uitstek, om samen te eten, tuinieren of te spelen. De bewoners op de begane grond hebben een kleine privétuin die grenst aan de gemeenschappelijke tuin.

't PUNT

De gemeenschappelijke ruimte ´t Punt is letterlijk en figuurlijk het hart van CW. Het bestaat uit een grote keuken (waar je ook voor grote groepen kunt koken) en een grote projectruimte waar veel activiteiten plaatsvinden: feesten, vergaderingen, gezamenlijk eten, filmavonden, piano spelen, tijdschriften lezen of wat je maar kunt bedenken. Bewoners kunnen de projectruimte ook voor privégebruik reserveren, wat zeer prettig is als je een keer een grote groep mensen verwacht.

ONTSPANNEN

Een vrij recente aanwinst is de hout-gestookte CW-Sauna; compleet met koude douche, lounge-stoelen en sfeerverlichting. Elke zondagavond in de winter wordt deze opgewarmd en opengesteld voor de liefhebbers. Bewoners kunnen de sauna ook reserveren voor privé-gebruik. 

CW beschikt daarnaast ook over een gemeenschappelijke badkamer met een groot ligbad, logeerkamers en een werkplaats met klein en groot gereedschap.

bottom of page