top of page

COMMISIES

Centraal Wonen bestaat door de bijdragen van bewoners - zowel financieel als in natura. Bijna alle bewoners zitten in één van de vele commissies die het project rijk is. Elke commissie houdt zich bezig met een aantal specifieke taken die noodzakelijk zijn om deze woonvereniging draaiende te houden. Hieronder worden een aantal grotere commissies uitgelicht.

BESTUUR

Het bestuur van Centraal Wonen houdt de boel bij elkaar. De bestuursleden organiseren ledenvergaderingen, staan in contact met alle andere commissies en houden het overzicht over het project en de veranderingen die daarin plaatsvinden. Bij CW wordt drie keer per jaar een Algemene Ledenvergadering gehouden. Daarnaast is er in maart altijd een Jaarvergadering waar de commissies hun plannen toelichten.

COMMUNICATIE
BEZETTING

De toewijzingscommissie (of ToeCie) draagt zorg voor de bezetting van de woonruimtes die bij CW beschikbaar zijn. Ze houden een wachtlijst bij met geïnteresseerden en ze stellen nieuwe bewoners voor aan de vereniging. Voor meer informatie over de wachtlijst kun je kijken op deze pagina.

FACILITEITEN
BEHEER

De huismeesters zien toe op het onderhoud in Het Punt. Voor het onderhoud van de tuin is er een tuincommissie die o.a. tuin-klus-dagen organiseert. Het beheeroverleg verzorgt het contact met de woningstichting over het groot onderhoud van de huizen en appartementen.

GEZELLIGHEID

Voor interne informatieverspreiding is er een bewonersblad: Geen Punt. Dit blad bevat doorgaans mededelingen, notulen, columns en puzzels. Voor communicatie buiten het project is er een publiciteitscommissie die onder andere de Open Dag organiseert en er is een websitecommissie die deze website verzorgt.

Voor vrijwel alles waar je in CW gebruik van kunt maken is een commissie; zo is er een speeltoestellencommissie, een werkplaatscommissie en de saunacommissie. Uniek aan dit woonproject is natuurlijk de grasmaaiercommissie. Voor zo'n grote tuin kun je maar beter een goed onderhouden grasmaaier hebben!

Natuurlijk is er altijd tijd voor gezelligheid. Om het half jaar is het tijd voor een feestje; dat wordt altijd georganiseerd door de feestcommissie. Af en toe gezellig samen een filmpje kijken hoort er ook bij; dit wordt gefaciliteerd door de filmcommissie.

BEWONERSACTIVITEITEN

Natuurlijk gebeurt er op CW veel meer dan alleen commissiewerk. Er worden met grote regelmaat spontane activiteiten georganiseerd door bewoners. Zo werd er afgelopen winter een poging gedaan om een puzzel van 30.000 stukjes te maken, maar bewoners komen ook bij elkaar om samen muziek te maken, te breien, aan yoga te doen of gewoon om samen te eten en te kletsen.

Ook door kinderen wordt er een hoop samen ondernomen. De tuin leent zich daar uitstekend voor. Elk jaar wordt het Punt bovendien bezocht door Sint en zijn Pieten.

DEELNAME COMMISSIES

Deelname aan activiteiten van de vereniging en commissies is nooit verplicht, maar in de praktijk blijkt dat de meeste bewoners al snel een leuke taak of rol op zich nemen. Waar de één het leuk vindt om het gras te maaien, vindt de ander het veel plezieriger om stukjes voor het bewonersblad te schrijven.

De gedachte achter Centraal Wonen is dat vele handen ligt werk maken. Waar je ook aan deelneemt - je staat er nooit alleen voor!

bottom of page